Zavřené školy v ČR

10.03.2020 14:56

Vážení rodiče, nařízením vlády ze dne 10.3. se až do odvolání zavírají školy. Nepanikařte, prosím, je to pouze preventivní opatření. Já do školy chodit budu, pokud byste se mnou chtěli osobně mluvit, dejte vědět. Jinak platí také telefon. Komunikovat s dětmi budu přes web. Domácí práci budou mít taktéž na webu. Maminky, které mají děti mladší deseti let, mohou zažádat o paragraf.

Je mi to líto, kdyby záleželo na mně, raději bych chodila do práce a dle reakcí některých dětí jsem pochopila, že ony by také raději trávily čas se třídou. Dětem jsem řekla, že musí samy chtít učit se i v těchto ztížených podmínkách, rozvrhnout si den, aby si každý den nějakou práci udělaly (jako žáci v Austrálii, co se učí přes Skype kvůli přílišné vzdálenosti od školy…). Vše, co budou dělat, by mělo být jen opakování, výklad nové látky nechávám na dobu, kdy budeme zpátky ve škole. Vám, milí rodiče, přeji pevné nervy, mějte se hezky. Uvidíme se.

PS: Výlet je objednán, děkuji všem sponzorům, kteří nám přidají na autobus. Doufejme, že tato opatření dlouho nebudou a že nám to cestování do Krkonoš nezruší.

Informace ohledně učiva v sekci Co se učíme.