Zápis předškoláčků

23.04.2022 16:07

Ve dnech 19. a 21. dubna 2022 proběhl zápis dětí do prvního ročníku Montessori oddělení pro školní rok 2022/23.

Registrační systém školy, který od 1. dubna zaznamenával zájem rodičů o zapsání jejich dětí do budoucích prvních tříd k nám nasměroval 27 předškoláčků. S dětmi, které se zapsaly již loni, a o kterých jsme věděli, že chtějí do Montessori oddělení nastoupit se celkový počet našich případných prvňáčků vyšplhal až na 29. Nakonec se počet snížil, registrační systém neregistroval úplně tak, jak bylo třeba.

V tuto chvíli vše vypadá tak, že by reálně chtělo do prvního ročníku ve třídách Montessori oddělení nastupovat 21 dětí. Limit, který byl před zápisem stanoven pro přijetí prvňáčků pro školní rok 2022/23 je 18 dětí. V nejbližších dnech se rozhodneme, jestli budeme moci všechny děti přijmout a nebo stanovený limit dodržíme.

Zápis jsme dětem připravili jako putování "Zápisovou loukou". Potkat jste tu mohli berušky, broučky, víly, včelky a mnoho dalších podivuhodných bytostí. Některé děti přišly k zápisu ve vhodném přestrojení a krásně na naši louku zapadly. Při putování po jednotlivých lučních zastaveních předvedly děti co všechno dovedou a ještě se při tom procvičily a pobavily. Kdo má rád žížaly, užil si to dvakrát!

Na pár fotografií se můžete podívat - ZDE. Kdo by chtěl svoje foto ze zápisu sdílet ozvěte se, děkuji předem.