Výuka od 30. 11. 2020

29.11.2020 23:59

Vážení rodiče, milé děti,

v pondělí 30. 11. 2020 se vrátí k prezenční výuce ve škole žáci 1. stupně, žáci 9. ročníků a žáci 6. - 8. ročníku v režimu tzv. rotační výuky - tzn. střídání celých tříd po týdnu. Cílem rotační (střídavé) výuky je organizovat vzdělávání po přechodnou dobu tak, aby se snížil počet žáků přítomných ve škole. Třídy 6. - 8. ročníku se rozdělí na dvě skupiny, počet tříd v obou skupinách se může lišit nejvýše o 1 třídu, samotné třídy se dělit nemohou. Pro tyto žáky je prezenční výuka povinná. Třídy, které v daném týdnu nemají prezenční výuku, se povinně vzdělávají distančním způsobem.

Prezenčně se tedy v naší škole od 30. 11. 2020 budou vzdělávat:

všichni žáci 1. stupně

žáci 9. ročníků

v týdnu od 30. 11. 2020 do 4. 12. 2020 - žáci 7.A, 7.B, 8.A

v týdnu od 7. 12. 2020 do 11. 12. 2020 - žáci 6.A, 6.B, 8.B.

Výuka na 1. stupni bude probíhat podle rozvrhů platných od 1. 9. 2020, výuka na 2. stupni bude probíhat podle částečně upravených rozvrhů, protože "Manuál" nepovoluje sportovní aktivity a zpěv. O těchto změnách Vás budou informovat třídní učitelé.

V provozu bude školní družina (- zabezpečen bude ranní i odpolední provoz) i školní jídelna. Všichni žáci, kteří se od 30. 11. budou vzdělávat prezenčně a stravují se ve školní jídelně, mají obědy přihlášené. (Jejich případné odhlášení je třeba řešit individuálně.)

V souladu s doporučenými hygienickými opatřeními bude výuka probíhat v homogenních skupinách, žáci jednotlivých tříd se nebudou slučovat.

Odděleně ve stejné skupině budou trávit čas i děti přihlášené do školní družiny. Zde je ale možné skupiny spojovat, ovšem pouze v rámci ročníků.

Z důvodu zachování homogenních skupin bude upraven také rozvrh vydávání obědů ve školní jídelně pro jednotlivé třídy.

Zároveň mají všichni žáci i zaměstnanci školy povinnost nosit roušky po celou dobu pobytu ve škole, školní družině i školní jídelně (- kromě konzumace oběda) a mají samozřejmě i povinnost dodržovat všechny hygienicko - epidemiologické zásady (časté mytí a dezinfekce rukou, sociální distanc, pravidelné větrání atd.).

Dítě, které jeví známky onemocnění (zvýšená teplota, bolest hlavy, kašel, rýma, bolest břicha, nevolnost,……), do školy nesmí vstupovat. Pokud se zdravotní stav dítěte změní během vyučování, objeví se příznaky onemocnění, bude dítě umístěno do tzv. izolační místnosti, bude kontaktován zákonný zástupce, který si ho musí osobně vyzvednout ve škole. Žák nemůže ze školy odejít sám. Zákonnému zástupci bude doporučeno informovat dětského lékaře.

Vážení rodiče, milé děti, děkujeme za pochopení a vstřícnost.

Vedení ZŠ Sídliště Vlašim