VÝUKA NA DÁLKU - PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO

01.04.2020 10:50

Vážení rodiče, milí žáci,

v souvislosti s opatřením vlády o uzavření všech škol nabízejí některé společnosti zdarma přístup k internetovým učebnicím a k domácímu online procvičování. Zprostředkováváme Vám tedy některé internetové adresy, kde můžete zmiňované služby využívat.

fraus.czucebnice-online.cz

Nakladatelství Nová škola, s.r.o. - všechny multimediální interaktivní učebnice a cvičení můžete bezplatně používat do 31. 8. 2020.

skolakov.eupravopisne.czumimefakta.czslepemapy.czgeograf.in,

skolasnadhledem.czmatyskova-matematika.czumimeto.org

Matematiku pro 1. - 9. ročník základních škol v hravé formě nabízí Matika.in.

https://www.matika.in/cs/ 

Češtinu a matematiku pro 1. a 2. stupeň základní školy lze procvičovat i na Onlinecvičení.cz.
https://www.onlinecviceni.cz/exc/list_sel_topics.php

Společnost Barevné kamínky, s.r.o. do odvolání zpřístupňuje pro školní i domácí výuku všechny dostupné on-line výukové interaktivní programy Barevné kamínky - iŠkolička určené pro mateřské školy a první ročník základních škol.

Výuku 8 světových jazyků online zdarma naleznete na www.jazyky-online.info.

Online jazyková škola nabízí pomoc pro rodiče a zveřejnila seznam ověřených projektů, které jim usnadní jazykovou výuku a dětem přinesou nové podněty a zpestří domácí studium.

Projekt Kideo poskytuje soukromé online lekce angličtiny pro děti s americkými učiteli. Vzhledem k aktuální situaci poskytují zdarma  zatím do 15. května 2020 výuku angličtiny formou živých online streamů na Facebooku ve skupině Angličtina pro děti s americkými učiteli. https://teheso.us12.list-manage.com/track/click?u=098e4a4d2ba91e236b86588cb&id=840c3b37e9&e=3a1234ac98 Video pozvánka na živé lekce angličtiny s americkými učiteli: https://teheso.us12.list-manage.com/track/click?u=098e4a4d2ba91e236b86588cb&id=35709e656e&e=3a1234ac98        

Žáci také od svých třídních učitelek obdrželi přístupové údaje n a internetový portál proskoly.cz.

Nezisková organizace ZkusToZdrave.cz z.s. nabízí ZDARMA pro všechny žáky, studenty, učitele, rodiče, kteří se budou chtít zapojit, hodiny online tělocviku ZkusToZdravě s Marťasem.

https://www.projektzdravidetem.cz/zakladni-skola/zkustozdrave-s-martasem-pohybovy-online-program-druhy-stupen-zakladni-skoly 

Nakladatelství Nová škola, s.r.o. spustilo dne 16. 3. 2020 online výuku pro žáky 1. ročníku přes YouTube s pedagogem Mgr. Milošem Novotným. 

Český rozhlas zařadil do svého vysílání nový vzdělávací pořad pro školáky. Bude ho vysílat každý všední den od 10:00 do 11:00 hod na stanici Rádio JuniorVíce informací o vysílání je na webu radiojunior.cz. Odvysílané díly pořadu budou k dispozici na audioportále mujRozhlas.cz.

Česká televize začne od pondělí každý všední den (od 9.00 hod na ČT2) vysílat zábavně-vzdělávací pořad pro žáky 1. stupně UčíTelka. Na něj navážou (od 12.00 hod na ČT2) další vzdělávací pořady určené pro starší děti. V úterý a ve čtvrtek (od 14.00 hod na ČT1) pak bude vysílán pořad Škola doma zaměřený na přípravu na přijímací zkoušky na střední školy a víceletá gymnázia.

 

Vážení rodiče, rozhodně nechceme, aby čas původně určený ke školnímu vyučování strávily děti u počítače nebo před televizní obrazovkou, ale vzhledem k nastalé situaci může být pro ně tento způsob vzdělávání příjemným zpestřením.

Přejeme Vám i sobě, abychom tuto nelehkou situaci zvládli v co největším klidu, pohodě a hlavně ve zdraví. Možná se pro děti stane cennou zkušeností, že se musí naučit svou práci si rozvrhnout a nést za ni zodpovědnost.

Blanka Křížová                                                                                                15.3.2020