UČIVO K PROBRÁNÍ VE DNECH 14 .4. - 19.4. 2020

13.04.2020 22:45

Vážení rodiče, vkládám učivo na další týden. Učivo rozdělujte dětem dle svého uvážení, aby děti pracovaly v tempu, které jim vyhovuje a také dle Vašich možností. 

Příznivci denního plánu, máte ve skupince na FB přehled učiva na každý den a koresponduje vždy s plánem na celý týden. Mimo  povinných úkolů tam máte  i tipy na práci s dětmi zábavnou formou s ilustračními fotografiemi nebo odkazy na zábavné učení na netu.

Učebna - zatím je ve zkušebním provozu, může s ní pracovat jen kdo má zájem, přesto z  20 zadaných prací na doplňování se mi 16 písemek vrátilo. Moc děkuji. Děkuji také panu Vallovi za instruktážní video. Občas tam nakoukněte, budu vkládat podklady k práci doma - upozornění - není povinné.

MATEMATIKA - nový pracovní sešit 4 str. 1 - 3, prosím, uschovat papírové pravítko - brzy vysvětlím, jak používat

opakování numerace do 20, děti počítají skutečné množství zvířátek - můžeme zopakovat  - máma, táta, mláděprocvičujeme řady sestupné a vzestupné,skladbu čísel z jednotek a z desítek i jejich rozklad. Jako rozklad čísel při počítání s přechodem přes desítku procvičujeme i rozklady čísel do deseti.Př. rozkladů - čtyři - to je 1+3, 2+2, 3+1  nebo osm - to je 5+3, 4+4, 6+2, 1+7...atd.

JAZYK ČESKÝ 

písanka - str. 11 - 14 - přepis, opis, písmeno psací M a J.

čtení - různých textů v čítance, knihu - 15 minut každý den, kontrola porozumění, rozhovor s dětmi, o čem četly

Děkuji všem rodičům za spolupráci, za plnění všech úkolů s dětmi. Skupinku na FB jsem založila na základě opakujících se dotazů některých rodičů ohledně výuky. Kvůli hromadnému předávání informací a vzhledem k dostupnosti co nejvíce rodičů jsem zvolila právě FB. Děkuji tedy všem rodičům za spolupráci, za plnění úkolů s dětmi, za dodržování všech pokynů. Děkuji, že i přes komplikace se nám nakonec podařilo s Učebnou pro většinu dětí pracovat. Kterým se to zatím nepovedlo, zašlu úkoly mailem a v budoucnu doladíme třeba na TS. Přeji všem v rámci možností poklidný týden