Práce na 30.3. - 3.4.

30.03.2020 08:52

Moji milí třeťáčci, vážení rodiče. 

Nejprve bych Vám všem chtěla moc poděkovat za svědomitou práci - za plnění zadaných úkolů - vím, že to pro Vás není jednoduché, ale zvládáte to skvěle, jak mohu posoudit z ofocené práce a přeposlané ma můj mail. Vám, co jste mi už takto nějakou svou práci poslali velice děkuji a moc prosím i ostatní, aby se alespoň jednou za týden také pochlubili svou prací, kterou ráda ohodnotím - jedničky se nám budou moooc hodit, až se vrátíme do školy. Dále platí nabídka mé pomoci prostřednictvím mého telefonu - volejte, prosím, nepište SMS a mého mailu. Pokud by práce pro někoho byla velmi vyčerpávající, splňte alespoň část - nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě - nemusíte pracovat hodně, ale dobře a úhledně. 

Jdeme tedy na to  :

Český jazyk : učebnice str. 76 - budeme se učit o vyjmenovaných slovech po P - kopyto, klopýtat, třpytit se, zpytovat - zopakujte si celou řadu vyjmenovaných slov po P, v učebnici si projděte slova příbuzná, cv. 2 - ústně, cv.3 zkuste písemně do sešitů, cv.4 ústně nebo, pokud Vám může někdo zkontrolovat - můžete zkusit doplnit i,í/y,ý přes fólii. Učebnice str. 77 - opět projděte příbuzná slova a modrý rámeček - rozdíl mezi slovy PYKAT  a PIKAT - zkuste tato slova použít ústně ve větách. Ústně si také procvičte cv. 3, písemně cv.4 - hledejte v obrázku vyjmenovaná slova - nemusí být jen po P, ale i po B,L,M a napište je do sešitu. Cv.4a) zkuste s rodiči - jako hru. Prac. sešit str. 19,20. Na str.20/cv. sloh - pokud budete mít chuť - můžete si vyrobit nějaké velikonoční přání a to i napsat - budu ráda, když mi ofocené poslete na mail.

Psaní : Písanka str. 11 - cv. nahoře - doplňujte vhodná podstatná jména Z NABÍDKY do přísloví, cv. dole přepište číslovky (číslice) slovem - POZOR! - pokud je za číslicí tečka, určuje tato číslice pořadí - např. 1.místo - první místo, 50.kilometr - padesátý kilometr...., dále str. 14 cv. nahoře - doplňujeme slova souznačná - slova stejného významu (vzpomeňte si na křížovky) - otec II táta, panovník II vladař, chytrý II moudrý ......

Čtení - čítanka str. 108, 109 - Kouzelník Mago - přečti a do sešitu splň úkoly pod textem 1,2,3,4. Dále str. 110 - 112 - Aládín a kouzelná lampa - přečtěte si hezkou pohádku a popovídejte si o ní s někým dospělým, zkuste si ústně odpovědět na otázky za textem. Modroočko - 1 další kapitola str 90 - 92. 

Matematika - učebnice str. 93 - opakujte písemné sčítání - cv.14 - první 4 příklady do sešitu, ke slovním úlohám 15 a 17 příklady také do sešitu. P.S. str.11, 12 -celé - cv. 11 - splňte kromě kružnice - poslední věta v zadání. Opakujte, prosím, stále násobilku. Minutovky str. 12

Náš svět - přečtěte si v učebnici na str. 37 o houbách, učebnice vám také pomůže v doplnění str. 45 v P.S.

Přeji všem hodně síly a mějte dobrou náladu. Ještě jednou Vás moc chválím za píli a trpělivost a budu čekat, že se mi pochlubíte svou prací.

Mějte se sluníčkově. R. Vrbatová