Práce na 30.3. - 3.4.

29.03.2020 22:14

Moji milí žáci- třeťáci, moc vás a vaše rodiče zdravím. Chtěla bych vás nejprve moc a moc pochválit za vaši společnou domácí přípravu. Rodičům chci poděkovat za trpělivost, za velikou snahu a ochotu, kterou svým dětem věnujete. Velikou radost mám z toho, že mi posíláte výsledky vašeho snažení a fotografie na WhatsApp. Mám tak zpětnou vazbu a vidím, že se opravdu moc snažíte. Pročítám vše a kontroluji a postupně se všem ozvu. Prosím, posílejte dál své zprávičky. Jsem za ně moc ráda.

A teď k další práci:

ČESKÝ JAZYK -  V učebnici na str. 65 dole si přečtěte o částicích. Jsou to druhy slov, se kterými jsme se setkali ve větách přacích. Jsou to : ať, kéž, nechť.... V pracovním sešitě se jim věnujte na str. 12 ve cv. 1, 2 nahoře.

Dále budeme pokračovat ve vyjmenovaných slovech po P. Pozorně si přečtěte str. 75 v učebnici, hlavně modrý rámeček. Cvičení projděte ústně, pokud chcete procvičit přepis, zkuste do sešitu cv. 2 nebo 4.  Protože ještě neumíme pád, číslo a rod u podstatných jmen, u cv. 5 doplňte ústně jen i-y. V pracovním sešitě na str. 18 také doplňujte pouze i-y. 

PÍSANKA -  str. 9 - nahoře doplňujte  přísloví a hlavně je potom co nejkrásněji přepište do řádků. Dole potom do vět doplňujte slovesa, která se tam hodí. Všechna tato slovesa si potom barevně ve větách podtrhněte.

MATEMATIKA -  V učebnici na str. 93 procvičujte sčítání pod sebou.  Část zkuste písemně do sešitu, část stačí ústně. K úlohám pište jen příklady. Na stránce 108 je opakování násobilky. Do sešitu napište cv. 1,3,4,8,9 a 11. Zbytek stačí ústně.

NÁŠ SVĚT - Začalo jaro - přečtěte si v učebnici str. 36 a prohlédněte si obrázky. V pracovním sešitě doplňte str. 44.

Milí žáci, nezapomeňte si číst a v televizi můžete sledovat program ČT 2 - UčíTelka. 

Mějte se hezky, buďte zdraví a veselí. Moc na vás myslím a posílám pohlazení za pilnou práci. R.Dobíhalová