Práce na 20. - 24. 4.

19.04.2020 23:58

Milí žáci, milí rodiče, moc vás všechny zdravím. Doufám, že jste všichni zdraví a že jste si přes víkend odpočinuli. Opět velice děkuji za všechny zprávy, nafocenou práci v sešitech, za videa a pozdravy. Jsem ráda, že jsme takto v kontaktu. Přeji vám radost z práce, která se vám podaří a také radost z procvičování - např. na stránce "umíme to.org". Škola zakoupila licenci, takže by se mělo podařit přihlášení zbývajících žáků naší třídy, kterým to minulý týden nešlo. V tomto týdnu se - na "umíme to"- přeborníky naší třídy stali : Matýsek, Emička, Verča, Laura a Filip. Moc chválím. 

A nyní už k práci na tento týden :

ČESKÝ JAZYK - učebnice str. 78 cv. 4 - vyzkoušejte diktát. Na str. 81 a 82 projděte pečlivě nová vyjm. slova po                                S. Cvičení 4 a z druhé strany cv. 3 napište do sešitu, ostatní stačí ústně.

                           Pracov. sešit str. 21

MATEMATIKA - učeb. str. 98 cv. 12, 13 a str. 99 / pozor u cv. 18 - když zaokrouhlujete na stovky, koukáte na počet desítek. Např. 736 zaokrouhlím na 700, protože se dívám na 3 a ta zaokrouhluje dolů /.

PÍSANKA - str. 10 do křížovky doplňujete přídavná jména - ptáme se na ně jaký? jaká? jaké? který? čí?

Když doplníte správně, vyjde vám v tajence : ADJEKTIVA = to jsou cizím slovem přídavná jména.

S každým přídav. jménem z křížovky vymyslete větu a napište. Dokončete ještě str. 11 - je to jednoduché, jen napsat číslovku slovem.