Práce na 15. a 16. 10. 2020

14.10.2020 20:45

Milí čtvrťáci, moc vás zdravím a přináším práci na čtvrtek a pátek. Některé skupiny začínají zítra s výukou přes telefon. Jsme domluveni s rodiči. Komu jsem dnes večer nevolala, tak bude počítat s tím, že bude mít vyučování přes telefon v pátek. Ozvu se během zítřka a upřesním hodinu.

A teď už k učivu :  ČESKÝ JAZYK - v pracovním sešitě str. 6 a 7, v učebnici pozorně projděte str. 17, do sešitu školního přepište cv. 3 a pod cvičení vypište tučně vytištěná slova a zkuste k nim vymyslet slova příbuzná.
MATEMATIKA - z okopírovaného listu, který jste si přinesli domů, udělejte každý den 1 sloupeček z jedné strany a 1 sloupeček z druhé strany. Do školního sešitu řešte úlohy z učebnice str. 14 cv. 35, 36, 40, 33 - zápis, výpočet, odpověď. + cv. 38.
VLASTIVĚDA - zkoušejte si na mapě ČR ukazovat pohoří a nejvyšší hory. Nápovědu hledejte v pracovním sešitě v příloze č. 4 nebo na mapě, kterou jsme společně tvořili ve škole. V učebnici na str. 20 je "slepá mapa", můžete si zkoušet i podle této mapy. Takto budeme trénovat i v příštím týdnu, až se postupně pohoří v ČR naučíme.
ČTENÍ - nezapomínejte na hlasité čtení. Zapisujte do čteníček.
Toto učivo, které jsem napsala, budeme trénovat a kontrolovat při společném učení přes telefon. Mějte se moc hezky a já se těším, až se s jednotlivými skupinami uvidím ve čtvrtek nebo v pátek. R. D.