ZAHÁJENÍ NOVÉHO ŠKOLNÍHO ROKU A ORGANIZACE PROVOZU ŠD - šk. rok 2023 - 2024 (PŘIHLÁŠKA viz. příloha)

29.08.2023 14:10

ORGANIZACE PROVOZU ŠD - školní rok 2023 – 2024

 

  • Provoz školní družiny po – pá : ráno od 6.30 do 7.40 hod., odpoledne od 11.40 do 17.00 hod. Ráno i odpoledne žáci přecházejí z budovy ŠD do školy nebo opačně vždy v doprovodu vychovatelky nebo tř. učitelky, nikdy sami.

 

Provoz školní družiny v pondělí 4. 9. 2023: 

Od 6.30 do 12.00 hod.

První ročníky:

-        1. hodinu slavnostní přivítání v tělocvičně a následně žáci ve třídě s třídní učitelkou, rodiče v ŠD (informace, přihlášky, platba).

-        2. hodinu žáci v ŠD, rodiče ve třídě s třídní učitelkou. Poté si osobně vyzvedne vždy jen jeden zákonný zástupce své dítě v ŠD. Případně dořeší cokoli co nestihli první hodinu.

Druhé a třetí ročníky:

-        První dvě hodiny ve třídě s třídní učitelkou, poté do družiny pouze s vyplněnou přihláškou s odchodem a to v pondělí pouze do 12.00 hod. S možností oběda ve školní jídelně, která bude zpřístupněna od 10.00 hod.

V úterý 5. 9. 2023 : provoz školní družiny od 6:30 - 7:40 a 11:40 - 17:00. Pro první ročníky provoz ŠD od 9:45 (mají pouze 2. vyučovací hodiny).

 

  • Do družiny budou přednostně přijímáni žáci 1. – 3. ročníků, jejichž rodiče jsou zaměstnáni a žáci dojíždějící. Kapacita oddělení ŠD je dána příslušnými vyhláškami a předpisy. Do družiny mohou být na základě žádosti rodičů zařazeni i další žáci 1. stupně, pokud stačí kapacita ŠD a její obsazení vychovatelkami. V letošním školním roce mohou být žáci čtvrtých a pátých ročníků přijímáni pouze do ranní družiny.
 
  • Podkladem pro docházku do ŠD a pro uvolňování dětí v určeném čase je zápisový lístek ŠD (ke stažení níže). Odchod žáků ze ŠD je dle zápisového lístku - přihlášky. V případě změny samostatného odchodu dítěte ze ŠD je nutná písemná žádost rodiče (zákonného zástupce). Písemný souhlas je také třeba, dojde-li ke změně osoby, která má žáka v družině převzít.

 

  • Na uvolňování žáků po telefonu - myslíme tím samostatný odchod dítěte až domů- nebude brán zřetel.

 

  • Doporučené! vyzvedávání žáka (odchody): od 11:40 hod. do 13:00 hod. a pak dále od 14:30 hod. do 17.00 hod. (z důvodu nenarušení plánovaných činností).
 
  • Žáci ve školní družině dodržují řád družiny a řád školy. Vychovatelky dbají na slušné chování žáků. Zejména nesmí být trpěno vzájemné hrubé chování žáků, které by mohlo vést k úrazu. Žáci neopouštějí ŠD bez svolení vychovatelky. Pokud žák opakovaně ohrožuje bezpečnost svých spolužáků, hrubě porušuje kázeň, nedodržuje vnitřní řád ŠD, narušuje činnosti, nebo zákonní zástupci včas neplatí poplatky za ŠD, bude po projednání s vedoucí vychovatelkou a ředitelkou školy ze ŠD vyloučen.

 

  • Do ŠD si žák přinese: přezůvky
  • Žáci 1.A a 1.C mají šatnu, třídu i družinu v jedné budově, takže ti nemusí.                                              Věci na převlečení na zahradu (vše řádně podepsané a v sáčku!).

 

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ

 

Provoz školní družiny zajišťuje 5 vychovatelek, asistenti a příslužby vykonávají pedagogové z naší ZŠ.

 

I. oddělení (3.B, 1.B)         - vedoucí vychovatelka ŠD Jana Filipová (tel. 731460947)

II. oddělení (3.A, 3.C)        - p. vychovatelka Lucie Toulová

III. oddělení (1.A, 1.C)       - p. vychovatelka Lucie Felisová

IV. oddělení (2. A, B, C)     - p. vychovatelka Eva Švecová

V. oddělení (Montessori)   - p. vychovatelka Michaela Havelková, Natálie Viochnová

 

  • Nabídku kroužků při ŠD, jejich časový rozvrh, podrobnější informace ke každému a přihlášky do nich rozdáme dětem v průběhu prvních 14 dnů v září. Bude se pravděpodobně jednat o: výtvarný, rukodělný, pohybový, hry na PC, sportuj ve škole a tvořivé hraní..
                            

Přihláška na školní rok 2023/2024 ke stažení: přihláška.pdf (461194)

Přihlášku prosím tiskněte oboustanně.

                    

Jana Filipová, vedoucí vychovatelka