Matematika na 8.6. - 12.6.2020

07.06.2020 23:51

Milí deváťáci,

zdravím vás opět po týdnu, který byl pro většinu z vás jistě hodně náročný nejen fyzicky, ale hlavně psychicky... Ale v tuto chvíli už jsou přijímací zkoušky za vámi:-) I když vím, že s napětím očekáváte, jak to dopadlo…?:-), určitě se ještě můžete pokusit dodělat vše, co jste z matematiky (a nejen z ní) nestihli.

Minulý týden jsme se zabývali  podobností geometrických útvarů a tento týden budeme pokračovat.

1. Do školního sešitu zezadu napište nadpis: „Věty o podobnosti trojúhelníků“ - učebnice číslo 2 - str. 49.

Nejprve si pozorně pročtěte úlohy A / str. 49 /; B / str. 49, 50 - také si odpovězte na otázky.

2. Podívejte se na přiložené video a vše si podle něj narýsujte a zapište do školního sešitu zezadu.

www.youtube.com/watch?v=XFIg5VJ2Ujc                                   2.19

Zapište si také 2 rámečky na str. 49.

3. Potom si pusťte druhé video a vše si podle něj zapište a zakreslete do školního sešitu zezadu - výklad i příklady. Na začátku videa paní pouze ústně říká, jak zní věty o podobnosti trojúhelníků. K obrázkům, které si podle ní načrtnete, si věty zapište - najdete je v učebnici na stranách 50, 51 (3 rámečky). Řiďte se všemi radami, které vám paní dává, já jsem vám dávala úplně stejné:-) - vždy si dělejte náčrtky a používejte barvy! :-)

www.youtube.com/watch?v=i7I6Y9GvEDY                              30.02

4. Do školního sešitu zepředu vyřešte příklady str. 51 / 1, 2, 3; str. 52 / 5.

5. Domácí úkol: Jděte na: alfbook.cz. (Jste zaregistrovaní, pouze napište kód školy, vyberte svou třídu a jméno a zadejte heslo, které vám zaslala paní učitelka třídní.) Cesta k programu: klikněte na: 9. ročník - Matematika - Podobnost - test: Podobnost 1. Test PUSŤTE POUZE JEDNOU a při řešení používejte papír a tužku na výpočty. (Váš výsledek i počet spuštění uvidím.)

Protože se blíží konec školního roku a ne všichni toto pololetí řádně pracovali (nejen během výuky na dálku), máte poslední možnost to napravit. Kdo nemohl a nemůže z jakéhokoliv důvodu posílat vypracované DÚ, přineste je s sebou do školy ke kontrole. Pokud nebudete ani chodit na konzultace, řádně podepsané DÚ s označením třídy vhoďte do poštovní schránky na budově školy do čtvrtka 11.6.2020 do 10.00 hod. S tímto způsobem doručení byste neměli mít žádný problém.

Mějte se moc pěkně, rozdělte si práci na více dnů, a pokud byste potřebovali mou pomoc, neváhejte a volejte nebo pište. Zkusíme to vyřešit spolu přes počítač. B.K.:-)