Matematika na 4.5. - 7.5.2020

04.05.2020 00:25

Milí deváťáci,

opět vás všechny zdravím, ale ještě raději bych vás všechny zase viděla…:-)

Minulý týden jste řešili příklady, které se týkaly lineární funkce a jejího grafu. Opět mi nikdo z vás nezaslal příklady, se kterými by potřeboval poradit. Takže věřím, že jste látku zvládli. (Případně si pro oživení znovu pusťte videa z minulého týdne.)

1. Do školního sešitu zezadu napište nadpis: „Sestavení rovnice přímé úměrnosti a rovnice lineární funkce ze zadaných bodů“. Pusťte si 3 krátká videa na toto téma. Videa zastavujte a zapište si všechny 4 příklady do svého sešitu.

www.youtube.com/watch?v=O6XYEvuxtS8        3.41 (rovnice přímé úm. z 1 bodu)

www.youtube.com/watch?v=KoM2COuI2Cw       5.39 (rovnice lin. funkce ze 2 bodů)

www.youtube.com/watch?v=xRras0Jq9ak           3.32 (rovnice lin. funkce ze 2 bodů)

2. Do školního sešitu zepředu vyřešte příklady:

a) Urči rovnici přímé úměrnosti, jejíž graf prochází bodem A [-4; 12].

b) Urči rovnici lineární funkce, jejíž graf prochází body B [4; 2], C [6; -2].

Tyto příklady mi nemusíte posílat, ALE pokud si nebudete vědět rady, nebudete si jistí nebo budete chtít pro vlastní klid příklady zkontrolovat, pošlete mi je nebo napište (mail, SMS), abychom se domluvili na jejich vysvětlení.

3. A následuje domácí úkol č. 4 - klasifikovaný :-)

Do školního sešitu nebo na přiložený pracovní list vyřešte příklady na něm napsané.

Domaci_ukol_4.pdf (509988)

Stránku potom prosím vyfoťte a pošlete jako přílohu na mou mailovou adresu do čtvrtka 7.5.2020. Do textu zprávy stačí napsat Vaše jméno a příjmení.

4. Ve čtvrtek od 14.00 hod sledujte prosím na ČT1 8. díl pořadu Škola doma. (Pokud jste neviděli předcházející díly, najdete je na internetu.)

Mějte se moc pěkně, užijte si další prodloužený víkend, (v neděli nezapomeňte popřát…:-) a stále platí nabídka, že pokud budete potřebovat jakoukoliv podporu, napište mi, zavolejte nebo SMSkujte. (Kontakt najdete na našich stránkách - záložka Kontakty.) B.K.:-)