IQ LANDIA

04.05.2016 14:43

IQ LANDIA

     17. března jsme vyrazili na školní exkurzi do IQ LANDIE do Liberce.

     Z Vlašimi jsme odjížděli již v sedm hodin ráno dvěma autobusy. Cesta trvala tři hodiny, ale vyplatilo se to.

     V budově IQ LANDIE na nás čekali pracovníci, kteří nás hned v úvodu seznámili s bezpečnostními pravidly. U pokladny bylo možné si zakoupit náramky s nápisy IQ LANDIA a další upomínkové předměty.

Poté jsme se vydali na individuální prohlídky jednotlivých expozicí. Budova měla čtyři patra. V každém patře byla nainstalovaná jiná expozice, např. vodní svět, živly, člověk, věda v domě, kosmo atd. Expozice jsme si mohli prohlédnout, a dokonce některé dovednosti jsme si mohli i vyzkoušet. Čekalo nás i planetárium, kde jsme se dozvěděli něco více o planetách a souhvězdích. Během dopoledne jsme mohli navštívit i bufet v přízemí. Mnozí si koupili vynikající kuličkovou zmrzlinu s různými příchutěmi.

     Pak už byl bohužel čas odjezdu a my se všichni shromáždili před budovou, vyfotili jsme se a nastoupili opět do autobusů a vyrazili směrem Vlašim.

     Pobyt v IQ LANDII byl velmi zajímavý, poučný, nejvíce se nám líbila expozice živly, kde jsme mohli zažít sílu větru, vichřice i tornáda, mohli jsme zažít i zemětřesení. Procvičili jsme si tak naše mozkové buňky. Již nyní se těšíme na opětovnou návštěvu.