Desatero pro rodiče před přijímačkami:-)

28.04.2020 23:16
Desatero pro rodiče před přijímačkami - 1. část
 

 

Scio

Doba se mění. Děti jsou doma. Vy jste doma. Všechno je jinak. I přijímačky. A i když nevíme, kdy vlastně budou, jedno víme (skoro) jistě. Budou. Ale jak se teď na ně připravit?

Ve Scio pracují lidé. A ti mají děti. A děti se také hlásí na různé školy. A připravují se. A zažívají své drobné radosti a starosti. Zeptali jsme se několika rodičů z řad Scio, jejichž děti se hlásí na střední školy, coby doporučili ostatním rodičům.
 

1. Karanténu prázdninami nazývati nebudeš


Pár týdnů nečekaného „volna“ je za námi a vy už si ani nevzpomenete, co jste vlastně celou tu dobu dělali. A co vaše děti? Využili toho času naplno? Nebo jen tak proplouvali v pyžamu mezi online „meety“ s učiteli prokládajíce to cíleprostým bloumáním po bytě kombinovaným se sjížděním oblíbených youtuberů a počítačových her?

V každé rodině je to trochu jinak, co však funguje na všechny je řád a struktura. Karanténa nejsou prázdniny a stejně jako v době neprázdninové máme své denní záchytné body (snídaně, škola, práce, odpočinek), měli bychom si je vytvořit i v době karantény.

Možná není potřeba polévat dítko v šest ráno studenou vodou, ale domluvit se na nějakém režimu dne určitě prospěje vám i dítěti. A jeden ze záchytných bodů může být i čas, kdy se dítě bude pravidelně věnovat přípravě.
 
Chcete sledovat pokroky vašeho dítěte v přípravě na přijímací zkoušky a čas, který přípravě věnuje? Vyzkoušejte online přípravu od Scio, budeme vám každý týden posílat rodičovský report do e-mailu.
Online příprava Scio
 

2. Svému dítěti oporou budeš


Usrkáváte každý den z kalichu emočního koktejlu, který vám uvařila parta kuchařů pod vedením mistra Nevím-co-bude-za-týden a jeho asistentky slečny Nejistoty? Zajídá se vám státem nařízený koronarest? Nevoní vám jeden termín přijímaček, které navíc ani pořádně nevíte, kdy a jak budou? Vaše dítko možná vypadá sebejistě jako Kráčející Skála na svatbě s Ellen Ripleyovou, ve skutečnosti ale možná má stejně malou dušičku jako vy.

Pomozte dušičce zdolat toho vetřelce tím, že své i její pocity pojmenujete a řeknete si, co se nemění a zůstává stejné. Třeba záměr jít na jinou školu? Chce dítě stále, aby touhle dobou za rok se učilo na vysněném gymplu? Pak je proto třeba něco udělat. Na tom se nic nezměnilo.
 
Přihlaste se na Přijímačky nanečisto online. Budou se konat v neděli 31. května u vás doma, zcela online, bez nutnosti tisknout si testy.
Přijímačky nanečisto online


V případě otázek nám pište na scio@scio.cz nebo nám zavolejte na 234 705 555. A nezapomeňte sledovat naši facebookovou stránku Jdeme na gympl.