Angličtina

09.11.2020 09:00

Hello, children! 

Další várka práce na angličtinu: učebnice str. 12-13 (začínáme novou lekci - nová slovní zásoba: a bag - batoh, taška, a book - kniha, a ruler - pravítko, a pencil - tužka, a pen - pero, a pencil-case - penál). Poslechy na CD - track 13 (poslouchej a ukazuj), track 14-16 (nová písnička What´s in my bag - přepis nahrávky uč. str. 70, případně Songs and chants na webu). Pracovní sešit str. 10 (poslech - track 17 na CD - poslouchej a zakroužkuj). 

Prosím o splnění do čtvrtka 12. 11. 2020 a v pátek 13. 11. prosím odevzdejte pracovní sešity (černobílé) společně s prací od paní učitelky Jeništové - ráda bych se podívala, jak děti pracují, některá cvičení nejspíš oznámkuji (do ŽK zapíšeme po návratu do školy). PS Vám v pondělí 16. 11. zase nechám u paní učitelky + přiložím nové kartičky a pracovní listy, ať mají děti procvičování ;)

A poslední věc - vytvořím skupinu na WhatsApp a byla bych ráda, kdybyste mi tam posílali např. nahrávky dětí, jak zpívají písničky z učebnice (umíme 2 - The Hello song, The Happy House song + nová What´s in my bag?) nebo říkanky (Who´s this?). Případně můžete posílat obrázky (týkající se angličtiny) nebo vyfocené pracovní listy... a jako bonus - budete vědět, že jsem k dispozici, kdybyste potřebovali radu či pomoc ;)

Děkuji Vám za spolupráci a děti moc zdravím!

Snad brzy naviděnou! E. L.

Shrnutí a upřesnění (odkazy):

DÚ 1 - zkusit nahrát (na telefon) písničku z učebnice a poslat do chatu (WhatsApp) nebo na e-mail: eva.leblova@zssidliste.cz - texty tedy jsou na str. 70 v učebnici (barevná) a nahrávky buď na webu: https://elt.oup.com/student/happyhouse/level1/?cc=global&selLanguage=en nebo ke stažení celé CD k učebnici (všechny nahrávky, i z PS - musíte hledat správné číslo nahrávky) zde: https://elt.oup.com/student/happyhouse/audio?cc=cz&selLanguage=cs (CD k učebnici Happy House 1 New Edition)

DÚ 2 - PS str. 10 - vybarvit všechny obrázky a zopakovat slovíčka (zakroužkováno: 1 pencil, 2 bag, 3 ruler, 4 pencil-case, 5 book, 6 pen)

DÚ 3 - do pátku 13.11. odevzdat PS (vyplněný do str. 10) do výdejního okénka v Montessori (zadní vchod do školy, okno vedle vstupu do Montessori - denně od 7,30-12, příp. provozní dobu najdete na webu školy).

Moc děkuji za spolupráci a těším se na videa a nahrávky! :) E. L.