Angličtina

02.11.2020 09:00

Hello! Opět se hlásím s angličtinou :-) 

Odkaz ke stažení CD s nahrávkami: elt.oup.com/student/happyhouse/audio?cc=cz&selLanguage=cs - první link (Happy House Level 1 New Edition Class CD 1)

V učebnici na str. 9 zkuste seřadit obrázky a tipněte si, které výrazy patří k jednotlivým částem příběhu. Zkuste přehrát nahrávku 9 a poslouchejte - děti ukazují, který obrázek je právě přehráván - opakování pozdravů.

Nový pozdrav: Good morning! - učebnice str. 10 - projděte si všechny rámečky (Koho děti vidí? Co dělá maminka? Co říkají postavy na obrázcích? Kdo je na židli? Co se stalo? ... atd.) - pak pusťte nahrávku 10 a celý příběh poslouchejte (doporučuji i vícekrát). V pracovním sešitě na str. 7 přiřaďte, které obrázky k sobě patří (spojte čarou) a děti říkají, koho zdraví (jaké jméno by bylo v bublince).

V pracovním sešitě na str. 59 - vystřihnout Happy House (stříhat po přerušované čáře, především u dveří domu - musí zůstat otevírací) - vložit do obálky, mohou si vybarvit + poslouchat a ukazovat The Happy House Song (nahrávka 11). 

Samozřejmě můžete i nadále procvičovat a hrát si hry s kartičkami (bingo, pexeso...) ;)

Opatrujte se, těším se snad brzy naviděnou!

Mgr. Eva Leblová

PS1: V pracovním sešitě na str. 9 můžete s dětmi udělat poslední aktivitu této lekce - nalepit do obrázků nálepky postaviček (uprostřed PS je dvojlist s nálepkami) - děti musí určit, komu patří postel na obrázku a nalepit správnou postavičku (1. obrázek patří Polly). Obrázky si mohou děti vybarvit ;)

PS2: Děkuji za upozornění na nefunkční odkazy na nahrávky - nasdílím Vám sem co nejdříve odkaz ke stažení, ať můžete s dětmi procvičovat. Omlouvám se za komplikace!