Aj Navrátilová

11.03.2020 11:41

úkoly 25.3. – 6.4.

Milé děti, tak se zdá, že se nějakou dobu neuvidíme, a proto je moc důležité, abyste si sami opakovali slovíčka a učivo lekce 1. Dopište si slovíčka 1D, takže budeme mít napsaná všechna z první lekce. V učebnici se podívejte na str. 14-15 a přečtěte si str. 15-17 (a přeložte si je, kdo bude chtít, i písemně do ŠS, ale není to povinné). V PS si vypracujte cvičení str. 10-13, samozřejmě kromě těch poslechových. A nezapomeňte, že vzadu v PS máte přehledné tabulky gramatiky. Nebojte se dělat chyby, na těch se učíme.

Pro opakování vám určitě pomohou webové stránky oup/com/elt/project1 (tuto adresu máte uvedenou i na zadní straně svého PS), dále klikněte na    Level 2 | Project Fourth Edition | Oxford University Press a Unit 1. Pak už si můžete vybírat z nabízených aktivit, nezapomeňte na Picture dictionary (obrázkový slovníček) nebo si zkuste test, určitě vás bude bavit víc než ve škole.

A také si vzpomeňte na naše nejoblíbenější slovesa „be“ a „have got“ a trochu si je procvičujte, a čtěte si v časopise R+R.

Vypadá to, že jsem vám toho naložila hodně, ale nebojte, je to minimálně na dva týdny. Opravdu důležité je opakovat si probrané učivo, abychom to nezapomněli, a udržovat (nejlépe každodenní) krátký kontakt s angličtinou.

 

Přeji vám hodně trpělivosti i zábavy s učením, mějte se hezky, BN